Julstämning i ju-jutsuland

11 Dec

Julmusik på hög volym på stereon, hemmagjort julgodis i kylskåpet och graderingsdag på klubben. Nu är det snart jul!

Klockan tio i dag visade fem av våra knattar vad de kunde för stolta ledare och föräldrar. De är så söta! Och de är födda 2004, så de är så unga så de nästan inte finns! (När jag växte upp var jag övertygad om att år 2000 aldrig skulle komma, det lät så osannolikt långt borta och det året skulle jag fylla 30 – så uråldrig kunde man väl inte räkna med att bli?)

Sedan var det min grupps tur att gradera. Jag slapp sitta och bedöma dem och kunde lägga min energi på att coacha dem och jobba som publikuppvärmare. Föräldrarna vågade inte riktigt applådera och komma med glada tillrop. Sju nya gula och fem nya orangea monisar blev resultatet. De var jätteduktiga, och framförallt hjälpte de varandra på ett fantastiskt fint sätt om en av dem fick hjärnsläpp. Ett av barnen, som är ganska blyg och tillbakadragen visade med självförtroende hur det skulle vara för ett annat barn.

Med denna gradering får jag säga hejdå till dem som tagit orange bälte. Nu går de vidare till avancegruppen. 😦

Sen var det dags för mig att vara examinator för ett gäng som skulle ta grönt bälte. Vi hade också en kille som prövade för brunt monbälte. Det gick förstås vägen för dem allihop, och sju stolta grönbälten och ett brunbälte som visst växt en decimeter under graderingen lämnade dojon efteråt.

Nu har vi ett helt gäng bruna monisar som ska ta steget över till vuxengruppen nästa termin. De är fyra stycken väldigt duktiga ungdomar som nu satsar på en raketkarriär genom kyu-graderna. Det kan ju gå undan från brunt mon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: