Det där med fokus kan vara svårt…

11 Nov

Vi flippade ur fullstndigt i slutet av dagens träning. Monica och jag stod mittemot varandra och samlade oss för at göra katan. Då smattrar det till av en prutt i dojon och vi börjar skratta.

Nåja, vi är ju vuxna människor så vi samlar oss igen och börjar gå mot varandra. Innan vi ens kommit i position för att utföra den första tekniken börjar vi gapskratta, ett sånt där som gränsar till hysteri bara för att man vet att man absolut inte får skratta. Vi går tillbaka till kanterna igen och samlar oss igen. Den här gången hinner vi in till mitten, även om vi undviker ögonkontakt, och jag hinner göra det första anfallet, men redan i nedläggningen skrattar Monica hejdlöst. Själv kommer jag inte upp efter avslutad teknik eftersom jag skrattar så våldsamt.

Det här är ju inte klokt. Vi skärper oss och börjar om igen, men det går verkligen inte. Vi skrattar så tårarna sprutar. Vi är tvungna att kalla in Martin som tori för att bryta hysterin och då funkar det äntligen. Sedan lyckas Monica och jag också göra varsin kata som tori. Med vissa svårigheter med fokuset.

Jag som tyckte att vi hade hyfsat bra koll på katan, men det visade sig att det skulle vara ganska lätt att sabotera vår gradering. Vi får hålla tummarna för att ingen i publiken ätit ärtsoppa den dagen…

2 svar to “Det där med fokus kan vara svårt…”

  1. stefan november 11, 2012 den 20:15 #

    Perfekt träning. Tänk om det hänt på graderingen… Jag och min kastdocka brukade psyka varandra då och då för att härda våra brutalbarska och
    japanskt svårmodiga anleten.

    • jujutsumorsan november 11, 2012 den 20:19 #

      Jo, jag inser ju att vi måste ha en katastrofplan. Svårmod var inte en känsla vi uppnådde i dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: